Het Team

Maak kennis met het team van HENS vermogensbeheer.
Drs. Liesbeth van Herk

Compliance officer
Als dochter uit een familie van boeren en tuinders leer je wel om je beide benen stevig op de grond te houden. “Mijn ouders leerden me verantwoordelijk te zijn zonder naar iemand anders te wijzen. En om onafhankelijk te denken.” En dat is precies waarom Liesbeth van Herk samen met Dirk Spaander HENS begon.

Analytisch denken
Liesbeth studeerde in 1999 af in macro-economische politiek en regionale economie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Ze leerde er analytisch denken, econometrische modellen doorgronden en gedegen stukken schrijven. Ook de geschiedenis van het economisch denken boeide haar: van Thomas van Aquino, via Adam Smith naar Milton Friedman. Het leverde haar technische vaardigheden en een brede, algemene ontwikkeling op.

Liesbeth ging werken bij Fortis als projectmanager. Daar organiseerde ze de aansluiting op het nieuwe beurssysteem en de eerste plannen voor de integratie van Fortis Nederland met Brussel en Luxemburg. Door een mentor die haar veel ruimte gaf om zich te ontwikkelen en haar uitdagende en verantwoordelijke taken toevertrouwde, leerde ze veel. Over IT en over andere technische vraagstukken, over corporate governance en policy, over het effectenbedrijf en de juridische aspecten van vermogensbeheer en bankieren in het algemeen. “Ik heb werkelijk alle kennis opgezogen.”

Slagvaardig
Liesbeth denkt veel en graag (ver) vooruit. “Ik heb er een hekel aan als iets onhandig is. Je moet goed nadenken vóór je iets doet, om het vervolgens in één keer goed te doen. Dan bespaar je tijd en geld.” Voor haar laatste werkgever, Artesia, heeft ze zo alle processen van private banking verbeterd en de MiFID-wetgeving geïmplementeerd. “Daarbij liep ik aan tegen de nadelen van zo'n brede organisatie: alle overlegrondes maken het onmogelijk om echt slagvaardig te zijn. Dat ben ik nu met HENS wel!”

HENS is schaalbaar. Het bedrijf kan groeien. “Ik zet vermogensbeheer operationeel zo op dat we efficiënt werken en de vermogensbeheerder zich puur op het beheer en de klant kan richten. En ik zie erop toe dat de risico’s en de kosten laag blijven.” Zo gericht op efficiency als ze is in haar professionele leven, zo los is ze in haar privéleven. “Ik hou van tuinieren en koken, bezigheden waarbij je lekker moet kunnen aanprutsen.”

Mooie verbanden
Toch is het werk nooit ver weg. “Die scheiding is er bij mij niet, ik ga op in mijn werk. Behalve als ik mijn twee dochters zie. Kinderen denken zo oorspronkelijk, hebben vaak zo’n frisse invalshoek… Ik vind het geweldig hoe ze helemaal uit zichzelf mooie verbanden leggen. Ik hou niet van spelletjes, maar wel van samen met de kinderen dingen doen, koken of de schutting verven… dat maakt niet uit. Daar kan ik geweldig van genieten.”

Profiel van Liesbeth van Herk op Linkedin 
E-mail Liesbeth van Herk: Liesbeth@HENSvermogensbeheer.nl 
Bel Liesbeth van Herk op: +31(0)10 303 67 70 of +31(0)10 303 67 72  mobiel +31 (0)6-29538845

 


Dirk Spaander

Beleggingsexpert

Dirk Spaander deed zijn eerste beleggingen – met succes – voor zijn vader. Vanaf het begin fascineerde het hem dat je door goed je verstand te gebruiken, veel te lezen en verbanden te leggen geld kon verdienen. In het ondernemersgezin waarin hij opgroeide, werd het politieke en financieel nieuws dagelijks besproken en bediscussieerd. Toen al dacht Dirk graag na over actuele gebeurtenissen en de invloed daarvan op bedrijven en sectoren. Een carrière in de beleggingswereld was dan ook een logische keus. Dirk startte in 1987 als junior beleggingsadviseur bij Credit Lyonnais Bank waar hij in 1994 directeur werd van een regionaal effectenteam. In 2009 sloot hij z’n carriëre in loondienst af als teamleader private banking bij GE Artesia. Een eigen bedrijf, HENS, was een vanzelfsprekende nieuwe stap.

Inzicht

Nog steeds volgt Dirk het nieuws op de voet, want alleen zo kan hij de juiste beslissingen nemen voor zijn klanten. Binnen HENS wil hij nu het waarom achter die beslissingen inzichtelijk maken. Hij wil zijn expertise delen met zijn klanten.Die transparantie is nieuw in de conservatief ingestelde vermogensbeheerwereld, maar zo’n communicatief concept past hem naadloos. Zelf zegt hij het zo: “Ik kan een kritische gesprekspartner zijn, maar sta open voor de visie van mijn klanten. Tegelijkertijd ben ik niet bang om tegengas te geven als ik dat nodig vind. Dat geeft vertrouwen, want mijn klanten weten dat ik voor de winst ga maar daarbij de risico’s nooit uit het oog verlies..”

Beter

‘Gaan voor winst’ is een uiting van Dirks competitieve instelling. Hij wil uiteraard de beste resultaten voor HENS en verbetering zoeken is een constante drijfveer.“Ik ben altijd aan het bedenken hoe iets beter kan. Betere beleggingen, betere informatie, betere dienstverlening. Daarom werk ik ook graag met Liesbeth samen. Eerder al, bij de bank, en nu nog steeds bij HENS. Zij is net als ik gedreven, eigenwijs en uitgesproken. Samen komen we tot geweldige resultaten.”

Actie op het water

In zijn werk, maar ook na zijn werk houdt Dirk van actie: waterskiën of kneeboarden achter zijn motorboot. Na zo’n dag op het water met kinderen, vrienden of collega’s ontsteekt hij de vuren om gezellig samen te barbecueën. Voor lekker eten met een goed glas wijn is overigens geen speciale gelegenheid of ander excuus nodig. Genieten kan elke dag! Maar dat doet Dirk ook van zijn werk. “Het klinkt saai, maar mijn werk is mijn grootste hobby!”

Profiel van Dirk Spaander op Linkedin
E-mail Dirk Spaander: Dirk@Hensvermogensbeheer.nl
Bel Dirk Spaander: op: +31(0)10 303 67 70 of +31(0)10 303 67 71  mobiel +31 (0)6-53108868

Drs. Ir. Kees Konings

Stockpicker
“Liefde voor de natuur en gevoel voor geld. Dat heb ik al sinds mijn jongste jaren. Ik kweekte groente die ik verkocht en de opbrengst spaarde ik.” Bij Kees Koning, stockpicker van HENS, vloeit duidelijk financieel bloed door de aderen. “Ik studeerde bosbouw in Wageningen, maar dan wel de economische variant boshuishoudkunde. Na een paar jaar ben ik er de studie bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit bij gaan doen, met als specialisatie ondernemingsfinanciering.”

Eerste winst
Zijn eerste beurstransactie herinnert Kees zich nog goed. “Op vrijdag kocht ik calls Heineken oktober 
fl 17,50. In het weekend maakte Heineken bekend dat de winst veel hoger zou uitvallen en op maandag verdubbelden mijn calls!” Hij lacht. “Deze eerste winst heeft mij later veel geld gekost: ik dacht namelijk dat ik ’t wel wist.”

Vermogens
Na de interne ABN Amro International Banking Course (beleggingsvariant) ging Kees bij deze bank aan het werk op de afdeling Vermogensbeheer voor Instituten, waar hij het beheer had over een aantal vermogens van pensioenfondsen. Daarna vervulde hij eenzelfde functie bij Robeco, onder meer als senior portfoliomanager aandelen voor de Duitse en Zwitserse markt. Kees’ laatste werkgever was ING Investment Management in Den Haag, waar hij ongeveer vijf jaar senior portfoliomanager was en zich bezighield met consumenten- en groeiaandelen.

Beleggingsopbrengsten
Bij al zijn werkgevers is Kees intensief bezig gebleven met privé beleggen, met positieve resultaten. “Omdat mijn salaris verbleekte bij mijn beleggingsresultaten, besloot ik in 2000 te stoppen met werken. Sindsdien leef ik van de beleggingsopbrengsten van mijn vergaarde vermogen.” Maar stilzitten kan Kees niet. Als snel werd hij gevraagd deel te nemen in een beleggingsadviescommissie als ‘stock-picker’. Die functie bekleedt hij nu ook bij HENS.

Een prachtig vak
“Beleggen was achtereenvolgens mijn hobby, mijn werk en tenslotte mijn way of life”, zegt Kees. “Het beleggingsvak is uitermate uitdagend en het is de kunst bepaalde ontwikkelingen eerder te zien dan een ander. Een prachtig vak dat beleggen, elke dag weer!”

Sandra Wiercx-Schnitker

SeniorVermogensmanager
Tijdens schoolvakanties met je vader mee naar zijn werk. Wie heeft het nooit gedaan? Als je vader dan bankier is, ga je mee naar de bank. Logisch toch? Sandra Wiercx-Schnitker, senior vermogensmanager bij Hens, werd daarmee op het financiële spoor gezet. “Ik herinner me nóg sommige wijze lessen van mijn vader. Mensgericht zijn. Goed luisteren. Altijd zoeken naar de verborgen agenda. Dat is het fundament van mijn carrière.“
 
Dynamiek
Sandra’s professionele carrière begon in 1988 in Amsterdam bij de NMB Bank op het Damrak. “Dat was een behoorlijk hectische start voor een meisje uit een beschermd milieu. "Maar de handel en de dynamiek boeiden me enorm.” Tijdens haar traineeschip ontwikkelde ze zich tot beleggingsspecialist. Ze werkte ruim 20 jaar met veel plezier bij verschillende districtskantoren en het hoofdkantoorvan de ING Bank. Haar functies: senior beleggingsadviseur, accountmanager, vermogensbeheer en coördinator duurzaam beleggen.

Energie
In de loop der tijd ging Sandra de regelgeving bij banken als een steeds grotere drempel ervaren om klantgericht te werken. “Het beleid en het imago van banken ging me tegen staan. En dat is de reden dat ik ontslag genomen heb. ”Voor Sandra was dit het moment om zich te heroriënteren en haar focus te verleggen: “Ik wilde werken voor bedrijven met groter maatschappelijk belang.” Een periode werkte ze als bestuurslid voor een stichting voor geestelijk gehandicapte kinderen en als vrijwilliger/coördinator fondsenwerving bij het Nederlandse Rode Kruis . “Dat werk gaf me energie. En ik leerde er ook veel van. Relativeren bijvoorbeeld, en grenzen stellen.”

Klantrelatie
Via haar netwerk kwam Sandra in contact met HENS’ Dirk Spaander. “Luisteren naar de klant, die centraal stellen, daadwerkelijk betekenis geven aan deklantrelatie, vertrouwen geven, transparant zijn. Dat is waar HENS voor staat en dat komt overeen met hoe ik wil werken. En dan ook nog kleinschalig, flexibel, onafhankelijk. Ja, bij HENS wilde ik weer als beleggingsspecialist aan de slag. “

Sandra privé
Sandra is getrouwd en moeder van twee ondernemende dochters. Ze is maatschappelijk betrokken en doet nog steeds regelmatig projecten voor goede doelen. Ze geniet van lange bosritten door de natuur met haar temperamentvolle paard. Verder speelt ze graag een intensief partijtje squash en geniet ze van gezellige etentjes met vrienden.

E-mail Sandra Wiercx-Schnitker: Sandra@HENSvermogensbeheer.nl 
Bel Sandra Wiercx-Schnitker op: +31(0)10 303 67 70 of +31(0)10 303 67 74 mobiel +31 (0)6-29098440